Spring til indhold

Zeolit (Apophyllit, Stilbit)

Zeolit er betegnelsen for en større og blandet mineralgruppe, som blandt andet består af Apophyllit og Stilbit.

Zeolit gruppen består udelukkende af mineraler, der har en gavnlig indflydelse på miljøet, og er kendt for at være nyttige til afgiftning- og rensning, af både krop, sind og ånd, men også af det fysiske miljø.

Af samme grund, er der mange som indtager Zeolit i pulverform som en slags detox. Jeg har ikke selv erfaring med dette, og anbefaler dig at finde mere information herom inden du går igang. Men Zeolit er kendt som et naturligt udrensningsmiddel med mange gode egenskaber. Det binder tungmetaller og gifte, så de udskilles, stabiliserer tarmsystemet, øger næringsoptagelsen, hvilket alt sammen styrker det naturlige immunforsvar.

Zeolit har blid, blød energi på grund af dens høje vandindhold. Det er en glad sten, der hjælper med at opretholde fred og glæde i et rum.

Jeg anbefaler Zeolit som energiredskab rundt i hele hjemmet – den har en meget stærk, højtvibrerende energi

Dens opløftende, lyse og lette energi vibrerer så skønt rundt i hjemmet, og jeg oplever uden tvivl, at den bringer en renhed med sig. Zeolitter er kendt for at vibrere med stærke, rene spirituelle energier, og er også gode til det tredje øje samt kronechakra.

Apophyllit er kendt for at støtte med mild og kærlig kommunikation. Den vibrerer med en yderst healende energi som renser sindet for stress, frigører og renser for negative tankemønstre, og lader dig se dig selv og din omverden i et klarere lys.

Derved får du fokus på, hvor du kan korrigere din egen adfærd, få renset ud, og starte en positiv spiral

Apophyllit er kendt for at være utrolig spirituel, bringe lys og grounding. Vi har den blandt andet i vores stue, hvor den dæmper og beroliger den til tider lidt hektiske energi.

Stilbit stimulerer og udvider din tankevirksomhed – derved øges din koncentration, og du vil få nye indsigter samt lettere ved at manifestere dine visioner. Stilbit er en utrolig kreativ sten, den åbner for din intuition, så du i dit arbejde eller virke får lettere ved, at tage beslutninger som er tro mod dét du ønsker og arbejder imod. Den bringer en kærlig støtte, selv når du føler dig presset – og derved vil du opleve ro.

Stilbit grounder din spirituelle tanker og energier, så de kan blive forbundet med din menneskelige krop

Når de to ting arbejder sammen, vil du igen opleve en indre styrke, som vil muliggøre at du nemmere får manifesteret dét du drømmer om. Den er rigtig god til meditation da den skaber en afslappet stemning – den vil vejlede og vise dig vejen på din rejse.

Historie

Zeolit kommer af de græske ord ‘zeo’ som betyder at koge, og ‘lithos’ som betyder sten. Dette skyldes, at en svensk mineralog i 1756 opdagede, at hvis man opvarmede mineralet, så ville store mængder damp begynde at komme fra mineralet; skabt af det vand, det havde opsuget. Derfra brugte han betegnelsen ‘Zeolit’. Idag kender man til mere end 232 forskellige mineral sammensætninger indenfor denne mineralgruppe.