Spring til indhold

Karneol

Karneol er et utrolig gammelt energiredskab.

Navnet kommer af det latinske ord ‘carne’ som betyder kød/hud, og gennem historien har mennesker over hele kloden da også ment, at Karneol er stærkt forbundet til vores krop.

Vores forfædre mente, at Karneol kunne stoppe blødninger, og formindske blødning ved menstruation samt lindre menstruationssmerter. Af samme grund anbefaler mange den dag idag stadig Karneol, til kvinder som oplever menstruationsgener.

Karneol vibrerer af livskraft, og stimulerer din kreativitet og motivation

Den er kendt for at bringe held, lykke og åbne dørerne op for masser af ønskværdige muligheder. Den styrker dit mod, og menes at motivere til succes, når det gælder manifestation i forretningsøjemed. Arbejd med Karneol hvis du ønsker støtte til at stole på dig selv og dine ideer. Karneol behøver ligesom blandt andet Citrin ikke rensning; faktisk er den kendt for, at kunne rense andre sten.

Brug Karneol som energiredskab hvis du ønsker at arbejde med din accept af livets cyklus. Hvis du oplever angst i overgangen fra barn til voksen, fra voksen til middelaldrende, eller dødsangst; så brug Karneol som redskab til at grounde dig. Shamaner har brugt Karneol til dette, da de mener den vibrerer med en stressdæmpende og smertelindrende energi.

Placer med fordel en Karneol tæt på din hoveddør; den siges at invitere penge og velstand ind.

Historie

Smykker med Karneol fra Mesopotamien – også kendt som civilisationens vugge – er fundet og menes at være mere end 4500 år gamle. De danske vikinger var også utrolig glade for Karneol, som de brugte til at lave smykker, sammen med blandt andet bjergkrystal. De rejste ofte til blandt andet Rusland, for at hente Karneol hjem. Muslimer kaldte i sin tid Karneol for Mekka stenen, og mente den kunne opfylde alle dine ønsker. I det gamle Persien kendt som Persepolis begravede de ligesom egypterne de døde med Karneol, som en slags amulet for at sikre sig, de ville blive genfødt og få nyt kød. Karneol er blevet brugt som lykkeamulet, når folk skulle på længere rejser. Den siges at bringe held og lykke under rejsen, og samtidig sikre en sikker hjemvendelse.