Spring til indhold

Mike Radoor

Iværksætteri, succes & millioner på kontoen inden sin 30 års fødselsdag.

Alligevel mener Mike Radoor – CoFounder af både Miinto & Ocast – at hans bedste investering var en bog til 129 kroner.

Hvad er du taknemmelig for?

Taknemmelighed er simpelthen så svært at forstå for mange. Det tog mig mange år at forstå, hvad det egentligt betød for mig selv. Du ved… man kan være taknemmelig i stunden og specielt ved udførelse af diverse projekter, som bliver som man ville have det, men det er kortvarig. Så jeg lærte mig at sætte mig for mig selv og være taknemmelig for hverdagsting. Du ved simple ting som tandpasta, min seng, min lejlighed, min avocado og så videre. Så jeg er nok mest taknemmelig for at være. Bare at være. Det kræver at jeg fokuseret sætter mig og træner i at søge den helt transparente og ikke målopfyldende taknemmelighed. Jeg forsøger at sætte mig en gang om ugen og blive i taknemmelighedsmode. Det kræver lidt finesse, og jeg er blevet god til dét, da jeg mediterer ofte.

Hvad er det bedste ved livet?

Det bedste ved livet er jo meget relativt. Det bedste for mig er at kunne vågne og have et formål med dagen for ultimativt at kunne sige jeg gjorde hvad jeg kunne OG selvfølgelig nå i mål. Det bedste ved livet er jagten på opfyldelsen af egne realiseringer. Den anden side og mere meditativ og her finder jeg det bedste ved livet ved bare at føle mit åndedræt. Men det skift kræver træning men når du pludselig kan det, så får du en opstemthed på samme måde som en “fattig” pludselig skulle få en million.

Hvad er meningsfuldt for dig?

Når du spørger mig om meningsfuldhed og meningen med livet, så tror jeg ærligt, at du taler til min “monkey brain”. Her mener jeg at meningen nok aldrig findes men at vores evolutionærer hjerne kemikalier altid jager “the next fix” for dopamin rus og finder mening i mål som i grunden ikke betyder noget.

“Jeg tror inderst inde ikke, at noget har en mening. Og dét man giver mening, det skal man altså være i stand til at detache sig selv fra igen. Mening skaber glæde – men ligeså meget frustration”.

Jeg tror at man skal se livet som et skuespil og være i stand til, ikke at tage livet alt for seriøst hele tiden.

Hvis alle var en mulighed, hvem vil du så allerhelst møde & tale med?

Hvis alle var en mulighed, så ville jeg mødes med Jim Carrey og Will Smith. I de seneste år har meditative personligheder påvirket mig meget. Jeg har været i en proces, hvor jeg har søgt efter svar på nogle af livets store spørgsmål, og har gang på gang fundet frem til, at svaret er kortvarigt. Derfor er jeg blevet meget inspireret, og deraf påvirket, af Jim Carrey’s tilgang & måde at gribe livet an på.

Hvem inspirerer dig og hvorfor?

Jeg er meget inspireret af modige personligheder. Du ved, de personligheder som tør stride mod strømmen, og går sine egne veje, og står op for sig selv UDEN at trampe på andre imens. Jeg elsker unikums.

Har du nogle små ritualer?

Åh ja jeg har mange små ritualer. Jeg har mine tidlige morgentræninger. Jeg vågner klokken 5.30, spiser min protein bar og er på gymmet klokken 06.00, hvor jeg træner. Herefter er jeg hjemme og laver mig en god lækker protein shake med havregryn, banan, bær og så videre for at fylde tanken. Det er klart et ritual jeg er afhængig af. Om aftenen har jeg også et ritual. Det er at få slappet af i cirka tredive minutter inden sengetid. Det vil sige at jeg kobler fra, enten med meditation eller bare at lade tankerne vælte ind uden at attache mig til dem. Blot lytte på min krop og komme ned i gear.

Hvad er succes for dig?

Success for mig er, at når jeg har sat mig for noget, så arbejder jeg på det hver dag – dag for dag – og ultimativt at jeg så opnår det. Det sker ofte, at jeg ikke opnår det, men så finder jeg succesen i de lærdomme, jeg har fået fra oplevelsen. Win Win.

Hvad er dit næste mål?

Jeg er i øjeblikket i gang med at “lege” iværksætter. Når jeg siger “lege”, så har det noget at gøre med, at jeg vælger at se det her som en leg. Jeg er dybt alvorlig i min leg! Men jeg er ikke så attached, at jeg går ned med stress hvis ting går galt.

“Qua min erfaring her i livet, har jeg lært at stress eller depression egentlig bare er hjernen, der har givet et “skuespil” for meget betydning”.

Og dengang jeg havnede i depression, så var det egentlig bare min krop, som fortalte mig, at den var træt af at spille den rolle, som jeg havde spillet længe. Så mit næste mål som iværksætter er at skabe en milliard forretning for mit nuværende selskab. Lad os så se hvor lang tid jeg synes den rolle er spændende og kan udvikle mig.

Hvad motiverer dig?

Dét at løse opgaver motiverer mig meget. Jeg er også motiveret af at hjælpe andre, så de kan stå stærkere i sig selv og udvikle sig. Et eksempel er, at jeg udover at være iværksætter fra klokken otte om morgenen til klokken syv om aftenen, så hjælper jeg mange med deres træning og sundhed. Dét motiverer mig, da jeg nyder at være vidne til den udvikling de opnår.

Hvad gør du, når du har en ide du gerne vil manifestere?

Åha… Den er svær… Jeg graver og funderer over den i noget tid, og skriver åbenbaringer ned, indtil den brænder så meget i mig, at jeg bare må igang – og så går jeg igang. Hvad jeg præcis gør hér, er ikke en process jeg har skrevet ned, eller har en formel på, men jeg går på mine erfaringer, min mavefornemmelse, og noget så simpelt som bare at sørge for at starte et sted. Altså kort sagt, så går jeg bare igang, og så bygger jeg as I go.

Har du gjort en drøm til virkelighed?

Ja det har jeg. Mange gange. Min første drøm var at blive selvstændig. Det blev jeg tilbage i 2009 da jeg startede mit første selskab, Miinto, med min barndomsven. Det selskab omsætter i dag for et tre cifret millionbeløb, og mine andele er solgt. Jeg ville være millionær inden jeg blev 30 – og dét blev jeg. Jeg ville starte et selskab i USA – og dét gjorde jeg. Jeg ville være fordragsholder – og dét blev jeg.

Hvis du kunne lære et barn én ting, hvad skulle det så være?

Hvis jeg kunne lære et barn én ting, så ville jeg lære barnet at acceptere sig selv PRÆCIST som det er, og at alt andet blot er en leg.

Hvad vækker følelsen af glæde i dig?

Ubetinget kærlighed.

Hvad gør du, når du gerne vil nære og forkæle dig selv?

Hvis jeg vil nære og forkæle mig selv, så tager jeg mig godt af mig selv. Dét kan enten være i form af en hel “Mike-dag” med spa, træning, massage, ansigtsbehandling – you name it. Eller også rejser jeg en weekend til et varmt sted, og laver ingenting andet end at læse bøger, skrive tanker ned og slappe af.

Hvad er du mest stolt af?

Jeg er mest stolt af den person, jeg har udviklet mig til. Jeg har – som mange andre – været igennem en masse ting i livet, som heldigvis har vist sig at udvikle mine kerneværdier.

“Mine tre kerneværdier er; Sandhed, loyalitet & medmenneskelighed”.

Hvis du vidste, du kun havde få år tilbage at leve i, hvad ville du så ændre?

Ingenting.

Hvad er din bedste investering?

Min bedste investering er uden tvivl den investering jeg lavede, da jeg for år tilbage købte en bog til 129 kroner, som er skrevet af Anthony Robbins, og hedder “Ubegrænset Kraft”. Den blev katalysatoren for min fremadrettede selvudvikling og selvindsigt.

Hvilken sang sætter du på, når du er allermest glad?

Den er faktisk svær, for jeg har mange sange, som jeg elsker at lytte til, når jeg er glad. Lige for tiden er det Strobe med deadmau5.


Mike Radoor er opvokset i Odense, & er idag bosat i Stockholm. Mens resten af verden talte om finanskrisen, startede Mike & Konrad Kierklo i 2009 mode-succesen & portalen Miinto, som idag er en millionforretning. 

Idag er Mike Co-Founding CEO i AdTech firmaet Ocast, et medie kit platform hvor influencers, aviser m.m. kan optimere deres viden & brug af målgruppe statistikker. Ocast har store kunder som Børsen, Politiken, 24syv & mange flere.

Mike bor sammen med sin Franske Bulldog Niels & danner par med Elham Taghavi. Du kan følge Mikes iværksætter eventyr via hans inspirerende Instagram profil @mikeradoor


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *