Spring til indhold

Røgkvarts

Røgkvarts er en af de få mørke krystaller, der lader lyset passere.

Og som ren magi, er dens udseende sin egen visuelle metafor for dét, den kan støtte dig i. At finde lys i mørket.

Røgkvarts er en fantastisk kraftfuldt energiredskab, hvis du ønsker at rense dig selv og dit hjem for tunge og mørke energier. Som dens egen ydre, vil den bringe lys ind – selv i de mørkeste steder – og bringe dig viden og tro på, at du kan ændre din virkelighed.

Jeg anbefaler Røgkvarts, hvis du ønsker et kraftfuldt energiredskab, der ikke kun fjerner mørket – men også bringer lys, harmoni og støtter dig i, at få manifesteret alt dét, du drømmer om. Røgkvarts er dit rodchakra. Og det er netop hér, denne mørke, kraftfulde skønhed, går ind og skaber forandringer for dig – hvis du er klar til at arbejde for det.

Brug Røgkvarts til at grounde dig selv – finde ind til dig selv – arbejde med alt det, som ikke tjener dig – og slå dybe rødder, som den du er

Man kan ikke favorisere imellem dem man elsker. Men Røgkvarts er uden tvivl en af de krystaller, jeg oftest – sammen med Ametrin – vender tilbage til. Det var også i mit energiarbejde med netop Røgkvarts, at min kærlighed og tro på krystallernes energier virkelig stadfæstede sig i mig.

Når jeg bliver for flyvsk, mine tankers vandring får lov til at tage overhånd, og derved hindrer mig i at mærke min krop, så sover jeg med Røgkvartsen. Røgkvartsen giver mig jordforbindelse, vibrerer med energier der støtter mig i, at være i nuet, mærke min krop, og bare være til; lige her, lige nu. Når jeg er igang med projekter, hvor min intentioner er, at projektet skal vokse med store, stærke, og dybe, solide rødder, så kalder Røgkvartsen igen på mig.

Historie

Mens andre typer kvarts som eksempelvis Ametyst og Rosenkvarts, oftest findes i Brasilien og mere “eksotiske” steder for os danskere – så er Røgkvarts ofte fundet i Tyskland, Skotland, ja også i Norge kan du finde denne kraftfulde kvarts.

Verdens ældstkendte civilisation, Sumer, som var i Mesopotamien, brugte Røgkvarts til at skrive på. De brugte det blandt andet som en slags tryk, og pressede den ned i ler. Skotland er det ældste sted i vores del af verden, hvor de opdagede og brugte Røgkvarts. Keltiske præster anså Røgkvarts som deres ypperste, helligste sten i ceremonier og andre mystiske ritualer.

I Shamanske ritualer er der ingen forskel mellem shamanen selv – og kvartskrystallen. De to er én og samme energiredskab.