Spring til indhold

Mos Agat

Mosagat er utrolig magisk at nærstudere; den er fyldt med inklusioner i grønlige, og nogle gange brun-rødlige, inklusioner, som kan minde om mos, grene, blade, trækroner; naturen. Mosagat har da også altid været betragtet som værende tæt forbundet med naturen, og den energi siges at stabilisere dig, ligesom det vil bringe dig ro og stabilitet, når du går en tur i skoven.

Mosagat har igennem historien været brugt som en fødselskrystal, som hjalp datidens jordemødre i deres arbejde. Den blev brugt som amulet til at sikre en god fødsel, og siges at lindre smerterne imens.

Mosagats forbindelse til naturen og til fødsler, betyder også den er blevet betragtet som et stærkt energiredskab ved nye begyndelser og udvikling

Mosagat kan bruges som energiredskab, hvis du ønsker, at opløse blokeringer, styrke dine positive personlige træk og reducere stress. Dens link til naturen, gør den nyttig for alle; da det er naturen vi alle kommer fra; men Mosagatens vibrationer siges, at være ekstra powerfulde for dem, som til tider lider af depression; for naturen lindrer.

Mosagat betragtes ligesom blandt andet grøn Aventurin, Jade og Citrin at være en overflodssten, der tiltrækker velstand. Mosagat er forbundet til dit hjerte chakra.

Historie

Man mener, at mange Agat typer har været kendt for mennesker over hele verden siden slutningen af Stenalderperioden; det vil sige omkring 12.000 år. Egypterne brugte det i deres smykker, og mente de havde kraftig, guddommelige vibrationer. Muslimer drak Agat pulver da de mente det ville lindre sorg og depression. Grækerne i det gamle Romerrige mente, Agat bragte held og lykke til såning af afgrøder, samt beskyttede sømænd på deres rejse. Biskopper har igennem historien ment, at de som havde Agat på sig, ville blive favoriseret af Gud.

Men historiens første nedskrivning af Agat fund, er af filosoffen Theophrastus, da han gik tur langs floden Achates (nu kendt som Dirillo Floden) som ligger Sicilien. Det er et af de ældste energiredskaber i form af sten & krystaller. I det gamle Kina mente de, at den rensede dit sind og åbnede op for så høj spirituel indsigt, at kun held og lykke vil følge dig fremover. I Mellemøsten mente de, at du med en Agat var beskyttet imod onde ånder og at intet dårligt derfor ville ramme dig.

Blonde Agat blev oprindelig fundet i Namibia i Sydafrika for lidt over 60 år siden, og er derfor en af de nyere typer af Agater.