Spring til indhold

Agat

Agat findes i mange farver, som hver har deres yderligere vibrationer. Du kender nok også Blonde Agat, Mos Agat, Blomster Agat m.m. ~ alt sammen brugt til forskellige formål gennem tiderne.

Agat er et energiredskab som vibrerer med en meget jordnær, mild og blød energi. Når du får en Agat i hånden – eksempelvis Blonde Agat eller Mos Agat, så tror jeg du med det samme vil mærke, hvad jeg mener. Mens mange krystaller som eksempelvis Ametyst har en meget stærk, insisterende vibration, så er Agat bare markant mere blid i sin energi. 

Agat renser, løsner op og bringer balance og ligevægt. Generelt er den bare ret powerfuld, hvis du ønsker at få renset ud i negative og dårlige energier – det kan være i dig selv, men ligeså vel i dine omgivelser.

Husk, du skylder ikke nogen noget. Det som ikke nærer dig, løfter dig, og bringer dig lys og styrke, behøver ikke være i dit liv.

Du fortjener omgivelser og mennesker som nærer dig, løfter dig og støtter dig.

Arbejd med Agat, når du ønsker at bringe stabilitet og harmoni ind i dit liv. Agat findes i mange forskellige farver, og ligesom eksempelvis Fluorit eller Calcit, så vibrerer de grundlæggende med fælles energier, hvor de forskellige farver kan bruges til forskellige faser igennem livet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Blomster Agat: Blomstermark. Dans. Hoppende hjerte. Dansende krop. Varme. Glæde. Sounds good right?

Det er præcis dén sensation smukke Blomster Agat vækker i din krop & dit sind. Blomster Agat er et forholdsvis nyopdaget energiredskab fra Madagascar. Den har smukke, varierende “bevægelser” i sig, hvor farvenuancerne også varierer – men tilfælles ligner de smukke, unikke blomster. Koralrev agtige skønheder. Det er en glad sten – brug den som energiredskab for at vække eller styrke din krops bevægelse, dit sinds lys & mærk hvordan den opløfter dig.

Hvis du har haft en periode med lidt mørke, så sov gerne med Blomster Agat under puden eller i hånden, så den kan arbejde med din underbevidsthed imens du sover. Brug Blomster Agat som energiredskab for at vække din livsglæde, livslyst & dit livs lys – dig! Tro mig; når du begynder at blomstre; så vil alt omkring dig blive inspireret og gøre ligeså!

Mos Agat: Kan du læse mere om hér.

Blonde Agat: Kan du læse mere om hér.

Indfarvet Pink Agat: New age krystalhealere mener det er et super energiredskab for selvrespekt & indre styrke, beslutsomhed og kærestesorger.

Indfarvet Grøn Agat: Hvis du har svært ved at tage en beslutning, oplever uenigheder, eller er udfordret når det gælder udvikling og forandring ~ så vil grøn Agat støtte dig til at acceptere og omfavne både fysisk og psykiske forandringer.

Indfarvet Blå Agat: Bringer indre ro & fred, beroliger krop & sind.

Indfarvet Lilla Agat: Styrker selvtillid og respekt, fremmer dit indre mod og din selvkærlighed.

Agats tilknytning til chakra og stjernetegn afhænger af typen af Agat.

Historie

Man mener, at mange Agat typer har været kendt for mennesker over hele verden siden slutningen af Stenalderperioden; det vil sige omkring 12.000 år. Egypterne brugte det i deres smykker, og mente de havde kraftig, guddommelige vibrationer. Muslimer drak Agat pulver da de mente det ville lindre sorg og depression. Grækerne i det gamle Romerrige mente, Agat bragte held og lykke til såning af afgrøder, samt beskyttede sømænd på deres rejse. Biskopper har igennem historien ment, at de som havde Agat på sig, ville blive favoriseret af Gud.

Men historiens første nedskrivning af Agat fund, er af filosoffen Theophrastus, da han gik tur langs floden Achates (nu kendt som Dirillo Floden) som ligger Sicilien. Det er et af de ældste energiredskaber i form af sten & krystaller. I det gamle Kina mente de, at den rensede dit sind og åbnede op for så høj spirituel indsigt, at kun held og lykke vil følge dig fremover. I Mellemøsten mente de, at du med en Agat var beskyttet imod onde ånder og at intet dårligt derfor ville ramme dig.

Blonde Agat blev oprindelig fundet i Namibia i Sydafrika for lidt over 60 år siden, og er derfor en af de nyere typer af Agater.