Spring til indhold

Julie Zangenberg

Jeg har levet. Jeg lever stadigvæk – & dét at leve livet fuldt ud har altid været målet over dem alle”.

Kært barn har mange navne. Som tretten årig blev Julie Zangenberg kendt som ‘Ida’ i filmen ‘Klatretøsen’. Atten år senere er utallige navne fra forskellige roller blevet tilføjet. Men også titler som forfatterinde, iværksætter, værtinde, model & mange flere. Mød powerkvinden Julie Zangenberg som gør en dyd ud af, at gøre det umulige muligt.

Hvad er du taknemmelig for?

Faktisk må jeg være ærlig og sige, at jeg er taknemmelig hver dag. Det lyder måske vildt, men det er fordi jeg er taknemmelig over både de små ting og de store.

Og så er dét at være bevidst om & tænke på taknemmelighed også en fantastisk øvelse, hvis du vil undgå dårlige tanker og stress. Du ved; bare husk at stoppe op. Og tænk på alt det gode, som du har i dit liv. Det er noget, som jeg selv gerne vil blive endnu bedre til det. Og faktisk også gøre det endnu dybere end jeg gør nu. 

Jeg er begyndt at blive bevidst om, hvor dårlig jeg er til at tage imod komplimenter.

Jeg bliver helt akavet, når jeg får et kompliment, og det som om, jeg gerne vil have vi skynder os videre i samtalen.

Og dét er noget jeg arbejder med, og prøver at finde ud af, hvorfor det er, at jeg har det sådan. Jeg vil gerne kunne møde personen der kommer med komplimenten med oprigtig og ren taknemmelighed, uden at skynde mig videre i samtalen.

Derudover forsøger jeg at arbejde med følelsen af, at man ikke har fortjent succes – men i stedet for arbejde med taknemmeligheden over at jeg oplever succes.

Hvad er det bedste ved livet?

Det bedste ved livet er kærlighed! Kraft. Balance. Mennesker. Naturen. 

Hvad er meningsfuldt for dig?

Det er et virkelig godt spørgsmål; derfor stiller jeg faktisk mig selv dét spørgsmål hver dag. Jeg prioriterer at sætte tid af til at reflektere over, hvad der er meningsfuldt for mig i mit liv, og så bruger jeg det til at navigere i livet. Så de beslutninger jeg tager rummer dét.

Hvad er meningen med livet?

Meningen med livet er at leve det. Med dét mener jeg at det indebærer at turde elske selvom det kan føles sårbart; og samtidig give sig selv lov til, at blive elsket tilbage.

Hvis alle var en mulighed, hvem vil du så allerhelst møde & tale med?

Ha ha ja altså hvis ALLE var en mulighed, så skulle det være Ernest Hemingway eller Beyonce. Dem gad jeg virkelig godt mødes og tale med. Og selvom jeg faktisk stort set aldrig drikker selv, så skulle vi spise en middag med vin hvor alt godt skulle flyde.

Og så ville jeg bare nyde at kunne stille dem en masse spørgsmål, læne mig tilbage & lytte til deres svar.

Jeg ville observere Hemingway spise. Være i nuet.

Og så vil jeg snakke køn med dem begge. Grunden til at det skulle være en af de to er, at jeg opfatter dem som mennesker der virkelig lever livet 110 procent; & så har de begge påvirket & derved ændret den tid de lever, eller levede, i. Deres syn på køn og race interesserer mig, da det er emner jeg selv går op i.

Hvem har påvirket dig mest?

Det er uden tvivl min far og mor, der har påvirket mig mest. Måske det virker åbenlyst fordi de er mine forældre, men det er ligeså meget fordi, at de begge har fantastiske egenskaber, som jeg beundrer dem for.

De er på hver deres måde begge to krigere, livsnydere, humorister, tænkere og dansere med utroligt fint og stærkt moralsk kodeks. 

Hvem inspirerer dig og hvorfor?

Folk der er 100 procent dem selv inspirerer mig. Du ved, originalerne, og de “sorte får”. De stærke karakterer. Jeg tror at det kommer af, at der er en del af mig, som virkelig kan identificere mig med dem.

Og når du som jeg er opvokset i showbusiness, hvor der hersker en god portion overflade, så får du virkelig et behov for dét, som er ægte.

Jeg har det sådan, at jeg hellere vil være ægte & kantet, og jeg tiltrækkes af det som er ægte & kantet, i forhold til det som er overfladisk og fremstår perfekt. Dét findes jo ikke alligevel.

Hvad er det bedste råd, du har fået?

Det bedste råd jeg har fået er, at jeg skal huske at passe på mig selv. Sådan rigtigt passe på mig selv. Jeg gør mit bedste for at passe på mig selv både mentalt og fysisk.

Jeg har igennem mange år været opmærksom på, hvordan jeg både fysisk og mentalt specifikt fungerer, du ved, hvad jeg fungerer godt i. Så jeg forsøger at give mig selv dét, jeg ved der er godt for mig, og nærer mig på så mange punkter som muligt.

Har du nogle små ritualer?

Oh yes jeg har masser af små ritualer! Både arbejdsmæssigt, i mit dejlige hjem, inden jeg skal på scenen, og også i mit arbejde med min tøjvirksomhed Cozy by JZ.

Min kæreste plejer at grine og siger, at han slet ikke tør tænke på, hvordan jeg bliver som 70 årig ha ha…

Til den tid vil vi ikke engang kunne drikke kaffe, hvis kanden ikke peger mod syd eller noget andet i den dur. Men et fint ritual som jeg har fået fra dig Noell, det er, at jeg altid har mine krystaller på mig, når jeg arbejder. Altid. Også i møder.

Hvad er succes for dig?

Succes for mig er uden tvivl inderlig glæde og tilfredshed i mig og dem omkring mig. Så kort er det egentlig; men nok ikke så simpelt for de fleste.

Hvad er dit næste mål?

Jeg må indrømme, at jeg er overtroisk, så mit næste mål holder jeg for mig selv. 

Hvad motiverer dig?

Umulighed. Dét motiverer mig. Når nogen siger, at noget ikke kan gøres eller er umuligt, så…

… fyres der blot endnu mere brænde på mit bål med ønsket om, at det SKAL ske.

Det motiverer mig også at kunne lyse andre op. Og så er der sikkert også noget med, at jeg gerne at ville være nummer et til alt he he… Men det er jo egoet der taler dér, så det arbejder jeg lidt med, hvis du forstår.

Hvad gør du, når du har en ide du gerne vil manifestere?

Når jeg har en ide, som jeg gerne vil manifestere, så arbejder jeg med Goalsetting! Læs mere her: https://cozybyjz.com/how-to-goalsetting/

Har du gjort en drøm til virkelighed?

Jeg har været heldig at gøre mange drømme til virkelighed. Hvis jeg skal nævne bare nogle af dem, så er dét, at jeg har haft mulighed for at donere mange 100.000 kr til velgørenhed, en drøm som er blevet virkelig. At jeg ejede min egen virksomhed med millionomsætning inden jeg blev 30 år var også en drøm, og det er jo sket. Jeg har lavet virkelig meget teater, tv-serier, film, musicals og alt hvad du kan indenfor skuespil, alt sammen inden jeg var 25 år. Jeg har udgivet en kogebog. Jeg har min egen produktlinje.

Jeg har oplevet øjeblikke af ren lykke. Jeg har kastet mig ud i alt, hvad jeg har gjort hundred procent. Jeg har fejlet. Jeg er noget, for dem jeg elsker. Jeg har været knækket. Jeg har levet.

Jeg lever stadigvæk – & dét at leve livet fuldt ud har altid været målet over dem alle.

Hvis du kunne lære et barn én ting, hvad skulle det så være?

Jeg vil uden tvivl inspirere & lære mine børn at meditere, dyrke yoga, mindfulness, galskab, vildskab, eventyr, glæden ved mad og at forhandle.

Hvad vækker følelsen af glæde i dig?

Folk jeg elsker, vækker følelsen af glæde i mig. Det gør mit arbejde nu også, og dét at røre folk og så mad. Det vækker alt sammen den skønneste følelse af glæde i mig.

Hvad gør du når du gerne vil nære og forkæle dig selv?

Når jeg gerne vil nære og forkæle mig selv, så giver jeg mig selv ro. Og er bevidst om at få nok søvn. Så betyder aktiviteter der får mig tilbage i min krop virkelig meget for mig, blandt andet yoga.

Og så er god mad altså også noget, jeg sætter virkelig meget pris på, så det er klart noget jeg gør ekstra meget ud af, når jeg gerne vil forkæle mig selv.

Hvad er du mest stolt af?

Jeg er virkelig stolt af min karriere og de ting jeg har udrettet. Men jeg er lige så stolt af mit indre arbejde med mit sind, min energi og mig selv generelt. Så er jeg også virkelig stolt af mine søstre & min mand.

Hvad er din bedste investering?

Alt der har at gøre med min sundhed er de bedste investeringer jeg har lavet. Det samme gælder oplevelser og eventyr.

Ens sundhed er bare så vigtig et fundament for alt andet…

og samtidig oplever jeg mental sundhed og større indsigt når jeg tager på eventyr, eventuelt rejser ud i verden og ser og oplever andre måder at tænke og leve på. Oplevelser er virkelig gode investeringer.

Hvilken podcast, IG profil eller andet vil du anbefale andre, som inspirerer dig?

Jeg er vild med ´The Boss Babe Podcast´, Goop og Gwyneth Palthrow med alt hvad hun gør og er og deres Podcast, og så inspireres jeg også af Amanda Nørgaard.

Hvilken sang sætter du på, når du er allermest glad?

Ha ha forskelligt slags gangster rap.

Julie er opvokset i Vanløse & Frederiksberg & bor idag i København med sin kæreste. Hun blev i kendt for titelrollen i filmen ´Klatretøsen´ da hun var 13 år gammel. Sidenhen har Julie brilleret som skuespillerinde i utallige film & serier. Julie deler passionen for mad min sin kæreste der er kok, & hun udgav i 2017 kogebogen “Kærlighed til mad”. Skuepillerinden & entrepreneuren har sit firma Cozy by JZ, som udover at skabe lækkert tøj også har et helt univers med inspiration, interviews & artikler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *