Spring til indhold

86. Glukose spikes, søvn & hvorfor kvinder ikke må faste som mænd med Maria Langbak

Hvorfor bliver mænd ikke ligeså tit syge som kvinder – men når de så gør, er det meget voldsommere? Spoiler alert. I denne episode får mændene et kæmpe es på hånden når det gælder ‘man flu’ begrebet.

Desværre er der stadig meget ulighed i den viden vi får serveret som værende “viden om sundhed for mennesket”, men egentlig er det sundhed for mænd. Det har store konsekvenser for kvinder & piger, at der stadig ikke differentieres mellem mande & kvinde kroppe når der udvikles medicin, vacciner & generelt undersøges i “menneskets” sundhed.

Det gælder blandt andet ved viden & formidling af faste.

Min gæst er Maria Langbak, som er speciallæge i almen medicin, heilpraktiker, akupunktør & foredragsholder. Maria var også på besøg i episode #20, men denne gang taler vi blandt andet om;

  • Glukose spikes & hvorfor det er vigtigt at spise på en måde der støtter dit blodsukker samt hvordan du gør det
  • Hvorfor kvinder ikke må faste som mænd
  • Hvordan kvinder bør faste gennem hele livet & hvordan risiko for brystkræft falder
  • Søvn & hvorfor det påvirker din søvn at spise om aftenen & hvorfor blå lys/skærm om aftenen påvirker din søvn
  • Hvorfor det vi tror er menneskets sundhed ofte egentlig kun er mandens sundhed
  • Du får viden om forskellige ting du skal være opmærksom på er anderledes når du er kvinde & har brug for lægehjælp, som din egen læge desværre med stor sandsynlighed ikke er obs på
  • Hvorfor medicin påvirker kvinder forskelligt igennem deres cyklus
  • Hør hvorfor det er godt dine børn bliver aktive efter de har spist eller fået is

& meget, meget mere.

Det kan godt være samtalen er lang, men Maria kommer med de vildeste guldkorn hele vejen igennem samtalen, så du ikke må virkelig ikke snyde dig selv for noget! Maria er simpelthen så fint et menneske & en dygtig formidler & flere gange i samtalen rør hun mit hjerte så dybt, at jeg faktisk begynder at græde.

Det kan også anbefales efter denne episode at lytte til episode #74 med Tine Jørgensen om din fordøjelse & tarm, #39 med Ulrik Hjerpsted, #60 med Mads Friis om vaner & #28 med Augusta Søndergaard om kvindes cyklus.

Husk at giv en gave til mennesker du holder af & anbefal dem at lytte til ENHED episoder du selv fandt værdifulde.

Hvis du er ENHED medlem så finder du nu en ny meditation inde i klubben. Du kan logge ind eller blive medlem via link hér.

TAK fordi du træder ind i ENHED rummet sammen med mig & min gæst. Det kræver indre mod & styrke at være villig til at træde ind i et rum som det her, hvor du lærer dig selv – på godt & ondt – bedre at kende! Men åh! Det er det hele værd på sigt, for kun sådan bliver vi mere frie & får skabt et større rum inde i os selv.

Jeg er så utrolig glad for, at du er her!

Stort kram, 

Noell