Spring til indhold

77. Sådan styrker du dit fokus & får mere nærvær & tid med Trine Kolding

Fokus handler ikke blot om at kunne koncentrere sig på studiet & arbejdspladsen & derved kunne præstere – fokus handler ligeså meget om nærvær i livet. Nærvær i livets små øjeblikke, både med os selv & med andre. Når vi er mere nærværende, så oplever vi også mere glæde & færre bekymringer.

Samtidig får vi mere tid til alt muligt andet i livet, hvis vi formår at være mere nærværende i vores arbejdsopgaver, huslige pligter m.m.

Men rigtig mange oplever, at lige meget hvor hurtigt de løber, så kommer de aldrig i bund med deres to-do-liste. Ligesom vi konstant afbrydes & forstyrres, både på arbejdspladsen, men også i privatlivet.

Og jo mindre vi får styrket vores fokus-muskel, jo svagere bliver den & jo mere begynder vi faktisk at afbryde os selv!

Min gæst er Trine Kolding & jeg har inviteret Trine ind til en vigtig samtale i ENHED rummet, for som Trine blandt andet siger i samtalen her; 

“Fokus er nok den knappe ressource i dag – ikke tid”.

Trine er Danmarks førende ekspert i tid & måden vi bruger den på. Siden år 2000 har hun inspireret & rådgivet travle ledere & medarbejdere i at få det optimale ud af tiden – & så har hun altså skrevet otte anmelderroste bøger om emnet, blandt andet bogen ‘FOKUS’.

Lyt med & få indblik i;

  • Hvad fokus egentlig er, hvornår man er i fokus m.m.
  • Hvordan fokus fungerer & hvordan du kan indrette dig, så du tilgodeser dine naturlige fokus-perioder & får brugt dem optimalt
  • Hvordan det er forskelligt hvad vi forstyrres af, selvom vi er i samme rum
  • Hvad opmærksomhedsefterslæb & mikro kedsomhed er
  • Om multi-tasking egentlig er muligt (& fordelagtigt)?
  • To-do-liste & tidsstyring 

& meget mere. Til sidst får du også øvelser til at styrke din fokus muskel. 

Så svarer Trine også på spørgsmål om følelser der forstyrrer vores fokus, om mål & fokus er det samme & hvorfor vi lader os forstyrrer (eller forstyrrer os selv) selvom vi faktisk er igang med hyggelige ting.

Det kan du høre om i ekstra optagelsen inde i Klub ENHED. Hvis du ikke er medlem endnu, så vil jeg varmt anbefale dig det; for du får SÅ meget ekstra ENHED optagelser derinde, masser af meditationer & meget mere. Læs mere via link hér.

Tak fordi du lytter med!

Stort kram, 

Noell