Spring til indhold

73. Psykisk vold & gaslighting – du ved ikke altid om du lever under det med Anne-Cathrine Blegvad

Hvad er tegnene på psykisk vold & gaslighting? Hvordan kan du finde ud af om du lever under det? Mange kan nemlig godt være i tvivl & det er faktisk helt forståeligt, for der er enormt mange nuancer & grader af psykisk vold!

Lyt med når min gæst, psykolog Anne-Cathrine Blegvad der arbejder specifikt med psykisk vold, deler sin viden om emnet. Anne-Cathrine får gjort op med forudantagelser om hvem der kan blive udsat for psykisk vold; der er utrolig mange nuancer i dette emne, ligesom der er forskellige grader af psykisk vold.

Lyt med når vi taler om;

  • Psykisk vold; forskellige grader & nuancer
  • Hvad gaslighting, love bombing & hoovering er
  • Hvordan du kan finde ud af, om du bliver udsat for psykisk vold
  • Hvordan man bliver fri af psykisk vold
  • Hvad du som pårørende kan gøre & meget mere.

I den sidste del af samtalen går det også op for mig, at jeg selv har levet under psykisk vold. Det er sårbart & jeg har faktisk været i tvivl om dette skulle klippes ud. Jeg var ikke forberedt på denne indsigt. 

Men ENHED rummet er jo netop et rum for læring & større indsigt i os selv. Det gælder ikke kun for dig som lytter, men også for mig. Jeg lærer også om mig selv & får skabt et større indre rum i mig, hver evig eneste gang jeg skaber ENHED rummet.

Samtidig er min læring i episoden her er et fantastisk eksempel på, hvor mange forskellige nuancer & grader af psykisk vold der findes. Og jeg har tillid til, at dele det med dig.

Der er kommet MANGE vigtige spørgsmål til emnet fra Jer lyttere; tak for dem! Anne-Cathrine svarer på flere af dem i ekstra optagelsen som du kan høre inde i Klub ENHED.

TAK fordi du lytter med.

Stort kram,

Noell