Spring til indhold

71. Transformation ved forældreskab; ensomhed, autoritet & perfektionisme med Ranka Skak

Skal du være forældre en dag? Er du forældre? Eller bedsteforældre? Så er den her episode til dig! Der kommer så mange nuancer & guldkorn i den her episode, jeg håber for din skyld, at du lytter med.

Er baby & mor sunde & raske? Så er alt godt. Sådan simplificeres graviditet, fødsel & efterfødselstiden ofte i samfundet – med stor mangel på de nuancer, oplevelser, tvivl, kriser & den ensomhed & sorg forældreskabet også medfører.

For når du bliver forældre, så skal sider af dig samt dit tidligere liv helt naturligt dø; for intet vil blive som før; hverken dit sind, din krop eller dit liv & relationer; & derfor kan du opleve ensomhed & sorg, selvom du også oplever glæde & lykke. 

Men den manglende samtale omkring denne ambivalente forandring i livet, kan ofte forstærke oplevelsen af ensomhed. For er jeg mon den eneste, som har det sådan her? Og hvordan ved jeg om jeg tager de “rigtige” beslutninger?

Jeg har inviteret Ranka Skak ind i ENHED rummet. Ranka er psykolog med speciale i graviditet, fødsel & efterfødselstid & har skrevet en bog om emnet.

Og forhåbentligt har du en efterfødselsreaktion, siger Ranka blandt andet; for det vil da være mærkeligt ikke at reagere på noget så livsændrende som forældreskab. 

Lyt med når vi blandt andet taler om;

  • Hvordan graviditet er et tidspunkt hvor vi er meget åbne åndeligt & Ranka ser gravide som hellige
  • Hvordan forældreskabet kan blive et møde med vores eget indre mørke
  • Perfektioniske, spirituel perfektionisme & hvordan prisen ved perfektionisme kan blive adskillelse
  • Hvordan det at ville “tilbage til”; krop, frihed, det vi gjorde før som par etc både er urealistisk, ukærligt & skaber lidelse
  • Hvorfor der er en hurtighed i samfundet selv i efterfødselstiden 
  • Ensomhed & tomhed i starten af forældreskabet, samtidig med glæde
  • Hvordan du værner om din egen autoritet når du står overfor nyt land i livet
  • Bedstemødre & hvordan deres uforløste ting ved moderskabet kan føres videre til nybagte mødre idag

Og meget mere. 

Og så svarer Ranka også på spørgsmål fra jer dejlige lyttere, blandt andet hvis man tvivler på om man er klar til at blive forældre, hvordan man både passer på baby men OGSÅ passer på sig selv & hvad forældreskabet kan vække i en spirituelt. Det kan du høre  inde i Klub ENHED; du logger ind eller tilmelder dig via link i bio på min Instagram @noell_enhed_podcast

TAK fordi du lytter med, 

Noell