Spring til indhold

120. Hvorfor kernefamilien er en illusion, du jager (falsk) tryghed & hvordan hardware, software & virus påvirker dit liv med Jean Von Baden

Relationer der er bygget op omkring alkohol & ungdom, hvorfor ingen er opvokset i en kernefamilie & hvordan Jean oplever mindre angst i livet, efter han er begyndt at tilføre mere angst.

Det er nogle af de ting, som jeg taler med Jean om i den her samtale.

Min gæst er endnu engang Jean von Baden. Jean er psykoterapeut & misbrugskonsulent & i episode #35 var han på besøg, hvor vi talte om hvorfor vi mennesker bliver afhængige & hvornår afhængighed bliver til misbrug. Her fortæller Jean også sin egen livsrejse som misbruger & opvækst i en familie med misbrug. 

Og hold endnu engang på hat & briller. For Jean er fuld af energi & har en popcornhjerne. Og så er han ikke bange for at sætte ting på spidsen, generalisere & (kærligt) provokere for at ruske i os. Og ja. Den slags er jeg vild med. Ellers havde jeg ikke inviteret kære Jean ind i ENHED rummet igen.

I episoden her kan du lytte med når Jean blandt andet taler om:

  • Hvad hardware, software & virus betyder i mennesker, hvordan de påvirker os & hvordan vi kan arbejde med dem
  • Vigtigheden af at kunne udsætte sine behov & ikke vælge her & nu tilfredsstillelse 
  • Hvordan kemiske hukommelsestab gør det svært for os at vælge det som er godt for os
  • Hvordan kernefamilie illusionen påvirker os & hvordan ideen skaber en falsk tryghed
  • Hvorfor det er vigtigt vi som par men også i vores venskaber finder andre fælles interesser & måder at være på som ikke inkluderer alkohol – for er sjov som voksen virkelig det samme som ung?
  • En times tid ind i samtalen taler vi om min tidligere angst for at stråle, få taget mit foto & hvordan jeg har fået opløst disse begrænsninger
  • Og meget mere

Jean fortæller også om vigtigheden af at vi mennesker gør vores morgener magiske & ikke starter dagen med travlhed. Jeg er meget enig & derfor er ‘Bevidstheds JOURNAL’en jeg har skabt oplagt til dig, som ønsker en magisk morgen. Det samme gælder materialet i Klub ENHED, som vil støtte dig til magiske morgener. Jeg har lavet en ny meditation til dig, en overflods meditation, som du finder inde i Klub ENHED via link hér.

Lad mig endelig vide hvad du synes om samtalen. Tak fordi du lytter med!

Stort kram,

Noell

Anbefalinger i løbet af samtalen:

  • Episoder hvor jeg fortæller om hvordan John & jeg er kommet igennem kriser i parforholdet: Episode #99 med Charlie Chris & episode #62 med Katrine Axholm
  • engelsktalende podcast omkring den seksuelle revolution & konsekvensen af vi ikke lever i flok: Modern Wisdom #698