Spring til indhold

108. Internaliseret misogyni, anti-feminisme & bias buddies med Naja Lind Rasmussen & Rikke Kristine Østergaard

Bliver du nogle gange tricket af (andre) kvinder? Måske på grund af måden de taler på? Opfører sig? Hvordan de klæder sig eller er i verden på? 

Mine gæster er kvinderne bag bogen “Den utålmodige feminist” & podcasten Karrierekvinder, nemlig Naja Lind Rasmussen, antropolog & diversitetskonsulent hos Dansk Industri & kommunikationsrådgiver Rikke Kristine Østergaard.

Du kan blandt andet høre os tale om;

  • Hvordan Naja & Rikke engang startede Karrierekvinder podcast for at slå fast, at køn ikke gjorde en forskel for sin karriere – men hvordan de så blev klogere!
  • Hvad misogyni er & internaliseret misogyni er
  • Feminine & maskuline værdier & værdisættelsen af dem i samfundet
  • Hvad kvinder i topposter & linedansere har til fælles
  • Anti-feminisme
  • Hvordan de, ligesom så mange andre, var ubevidste omkring de barrierer & begrænsninger der er for en kvinde. Men da de fik øjnene op for det, kunne de pludselig se det alle steder.
  • Magt & håndsrækning mellem kvinder
  • Afstandstagen fra kvinder & feminine tendenser for at sikre sin overlevelse
  • Vi taler også om ordet ligestilling & hvorfor Naja og Rikke bevidst vælger stadig at bruge det ord, selvom de også er bevidste om begrebet ligeværd

Og meget mere. Vi taler også om at danske kvinder får 14% mindre i løn end mænd for samme arbejde! Det betyder at kvinder fra 16. nov arbejder gratis resten af året. Igen i år. Det er ikke okay, at vi stadigvæk opdrager piger & drenge til at tro, at piger er mindre værd end drenge, blot pga deres køn!

Derfor håber jeg, at du er med til rent faktisk at gøre en forskel i år!

Du er med til at gøre en forskel ved at nedlægge arbejdet den 16. nov. Du behøver ikke gøre andet end ikke at møde på arbejde, eller forlade arbejdet i løbet af dagen.

Hvis du vil, så kan du samtidig komme kl.11.30-13.00 på Christiansborg Slotsplads hvor jeg & Birgitte Baadegaard har arrangeret fredelig demo med diverse taler, meditation mm.

Min Facebook er blevet hacket & eventet er derfor pt forsvundet derinde, men du kan se mere på enten LinkedIn eller Instagram ved @noell_enhed_podcast.

Og så har jeg lagt en ny meditation op i Klub ENHED til dig. Du logger ind via link her.

Tak fordi du træder ind i ENHED rummet sammen med mine gæster & jeg, jeg er så glad for at du er her!

Stort kram, 

Noell

I samtalen nævnes en tidligere episode omkring emotionel intelligens. Den må du ikke snyde dig selv for. Det er episode #81 med Mikkel Severin.