Spring til indhold

106. Tilpasning, selvopofrelse & Good Girl Syndromet = opskriften på mange piger & kvinder med Christina Sander

Hvis du ikke har hørt om Good Girl Syndromet endnu, så må du ikke snyde dig selv for at blive klogere på hvad dét er.

Og hvis du blot ud fra navnet tænker, at det er du ikke, så vid, at det tænkte jeg også engang, men jeg blev klogere.

Jeg har glædet mig til, at du kunne træde ind i ENHED rummet sammen med mig & min gæst Christina Sander. Christina er journalist & ligeværdsforkæmper & jeg har inviteret Christina ind i podcasten, fordi hun gang på gang laver opslag på Instagram, som rammer mig direkte i hjertet & desværre alt for tit direkte i maven.

Lyt med når Christina & jeg blandt andet taler om;

 • Hvornår i livet Christina indser, at kvinder ikke er ligeså meget værd som mænd i denne verden
 • Hvordan ligestillings forsøget faktisk underminerer kvindens kraft for eksempel når det gælder graviditet, fødsel, barsel & kvindens krop
 • Hvorfor det at sige far kan det samme som mor, er både forkert & underminerende for kvinde kønnet
 • Hvad Christina gerne ville have hørt som pige
 • Hvilke refleksioner der er bag nogle af Christinas opslag på Instagram 
 • Mental Load & hvordan en partner, der er parat til at hjælpe, ikke er lig med I har skabt et hjem, hvor I begge har lige meget ansvar 
 • Selvopofrelse & hvorfor den gode mor ikke sidder i selvopofrelsen
 • Det at være mor til en pige samt sorgen over at vide, at vores døtre også vil blive teenagers & kvinder i en verden, der ser dem som mindreværd pga deres køn

Og meget, meget mere. Og så har jeg taget Jeres spørgsmål med til Christina som hun svarer på i ekstra optagelsen, som du finder via noellelise.com 

Jeg håber du er med d.16. november til at nedlægge arbejdet i fredelig protest mod det løngab der er mellem kvinder & mænd. Kvinder tjener mindre i løn end mænd i samme job. Det betyder kvinder fra 16. november igen i år arbejder gratis resten af året.

Det her handler ikke om politik. Det handler om menneskelig bevidsthed. Og vi kan i et velfærdssamfund ikke år efter år se til imens halvdelen af befolkningen underbetales blot pga deres køn!

Se mere via Facebook event #16novdk eller min IG @noell_enhed_podcast.

Selv hvis du blot nedlægger arbejdet nogle timer den dag, så er du med! Du behøver ikke møde op til noget event. Men hvis du vil stå side om side med andre kvinder, så kan du joine mig, Birgitte Baadegaard & andre kl.11.30-13.00 på Christiansborg Slotsplads!

Jeg håber inderligt du vil dele om det her, så alle kvinder i Danmark får chancen for at være med!

Tak fordi du vil dele om det! 

Stort kram, 

Noell

Tidligere episoder som nævnes:

 • Episode #93 med Birgitte Baadegaard hvis du er klar på en masse chokerende fakta omkring den manglende ligeværd mellem køn i vores samfund.
 • Episode #86 med Maria Langbak om ulighed i sundhed, sygdoms & medicinsk viden. Hvorfor kvinder ikke skal faste som mænd; igen et klassisk eksempel på hvordan vi i samfundet får serveret viden om sundhed som om det gælder alle MENNESKER men egentlig kun gælder mænd.
 • Episode #28 med Augusta Søndergaard om den gave & kraft kvindens cyklus faktisk kommer med & hvorfor det ikke skal gøre ondt at have menstruation.
 • Episode #98 med Anne Skare om fremtiden & hvorfor vi tager fejl, hvis vi bliver irriteret m.m.
 • Episode #42 med Ayoe Ramati omkring det maskuline & feminine princip.
 • Episode #44 med Anne-Sophie Jørgensen om hvorfor der skal opstå seksuelt & spirituel ligeværd før der kan opstå ligestilling.