Spring til indhold

105. Hvordan vi kan agere så traumatiske hændelser ikke sætter sig som fastlåsthed i os selv eller andre med Nadia Ferhat

Fastlåsthed kan være den spæde start på en længere varende depression eller angstlidelse. Men det er faktisk muligt at afvæbne fastlåsthed i både din egen og andres enhed, SELVOM der sker traumatiske hændelser.

Det er blot et lille glimt, af de mange vigtige indsigter du kan lytte til i samtalen her. Dét her er en af de samtaler, du virkelig ikke må snyde dig selv for!

Min gæst er psykoterapeut Nadia Ferhat, stifter af Chok Release Akademiet & ekspert i at spotte blokeringer forårsaget af chok & traumer & forløse dem. Jeg tror de fleste inderst inde godt ved, at de har ting som holder dem tilbage & begrænser dem. Men du kan blive klogere på mange facetter i det her. 

Lyt med når vi taler om:

  • Hvad et chok eller traume er & hvorfor det er vigtigt at forstå, at det ikke kun skabes fra overgreb eller vold
  • Fastlåsthed & hvordan fortiden hele tiden vil påvirke vores nutid hvis det har sat sig som fastlåshed 
  • Hvordan børn reagerer når de er i enten kamp, flugt eller frys tilstand
  • Dit nervesystem & hvad kan du være opmærksom på relationelt, for at dit nervesystem slapper af 
  • Hvordan vi kan holde rum for os selv eller andre, så de kan heale deres nervesystem
  • Hvad vi kan gøre når chokererende ting sker, så de ikke sætter sig som livslange traumer
  • Hvordan vi igennem livet helt naturligt vil opleve periode med depressive tilstande, angst & andre naturlige sindstilstande
  • Hvor vigtig det er at samfundet rummer mennesker i livets naturlige faser, så de ikke skal presses helt derud hvor det bliver en mere kronisk tilstand eller behøver en diagnose for at få rum til healing

Du kan også blive klogere på hvordan vi slipper begrænsninger som vi har arvet og som ikke er vores, hvordan vi passer på os selv som forældre imens vi har et barn i mistrivsel og andre spørgsmål som Nadia svarer på i ekstra optagelsen som du finder inde i Klub ENHED. Du kan logge ind eller tilmelde dig via link hér.

Jeg vil virkelig anbefale dig at lytte til episode #40 med Stine Buje efter den her. I den samtale får du en indsigt i, hvordan vi har en nærværende og meningsfuld samtale. Noget som Nadia nævner vigtigheden af, da vi taler om den betydningsfulde voksen & hvordan vi kan heale hinanden.

Og så. 

Vil jeg til sidste skrive: I din podcast app, der håber jeg du vil smide et like, trykke følg & måske du endda vil lave en anmeldelse. Tusind tak, det er en fantastisk måde at støtte podcasten på.

Okay det var ikke det sidste jeg ville skrive. Du ved nok godt hvad jeg vil skrive. Måske du synes det er blevet en selvfølge. Men det er ikke en selvfølge for mig, at du vælger at lytte med! Så jeg vil nævne det igen;

Tak fordi du træder ind i ENHED rummet sammen med min gæst & jeg. Jeg er så glad for, at lige præcis du er her!

Stort kram, 

Noell