Spring til indhold

100. Når det at følge dit hjerte betyder du mister din familie & hvordan tilgivelse sætter dig fri med Madison Henriette & Rahim Ghorbani

Kæreste ENHED lytter! Dét her er en særlig dag! ENHED bliver i dag 2 år & vi træder samtidig ind i ENHED rummet sammen for hundrede gang!

Sikke en rejse vi er på sammen. Jeg er meget ydmyg omkring det faktum, at du bruger din tid med mig! Dét tager jeg virkelig ikke for givet. Det skal du vide.

Jeg har valgt at markere ENHEDs 2 års fødselsdag ved at invitere mine forældre ind i ENHED rummet. Ikke blot fordi de er mine forældre. Men fordi de har en ret unik historie for deres fælles liv sammen. En historie som kræver mod. Og som kræver tilgivelse, hvis man ønsker at blive fri.

Vi dykker ned i året 1984, hvor mine forældre møder hinanden. Et skelsættende øjeblik. Især for den 16 årige danske pige. Som forelsker sig i en flygtning fra et muslimsk land.

Du kan høre os tale om;

  • Den enorme modstand & modvilje min mor oplevede fra sin familie, omgivelser & samfundet
  • Det at følge sit hjerte, selvom andre er imod
  • Hvilket fokus mine forældre havde, for at kunne komme igennem modstanden
  • Fordomme, forudindtagethed
  • At tilgive & træde ud af skyggen det at bære nag skaber
  • Det ubevidste behov for at bevise, man tog den rigtige beslutning
  • At blive stigmatiseret som menneske & som par, blot fordi den ene har muslimske rødder
  • Mediernes ønske om kun at fremhæve negative vinkler på muslimer & hvordan mine forældre kæmpede mod den
  • Min frustration som barn & ung over min baba, som ikke satte sig imod når han blev udsat for racisme foran mig

Og meget, meget mere.

Og så kom I med så mange skønne spørgsmål til mine forældre. Det er blevet til en ekstra optagelse som du kan lytte til i Klub ENHED. Blandt andet svarer mine forældre på, hvordan du gør dig fri af din families holdninger & bekymringer, hvordan de håndterede kulturelle forskelle i forhold til børneopdragelse & andet. Du logger blot ind i Klub ENHED & kan lytte med via link hér.

I samtalen nævner jeg en tidligere samtale med Hardeep Dhanjal, lyt til episode #92. Og så nævner jeg en radio serie af Fabeldyret, som egentlig hedder Shahin Aakjær. Serien hedder Fædreland & er på tre episoder ved DR.

At ENHED bliver 2 år betyder at jeg sidder med et kæmpe smil på mine læber & tårer i øjnene! Det her rum er du ligeså meget er med til at skabe med dine spørgsmål, din feedback, dine beskeder til mig, dine anbefalinger af podcasten til andre & den energi også du bringer ind i det her rum. Jeg tror på, at du påvirker rummet, også på afstand. Måden du taler om rummet på. Måden du tænker om rummet på. Det påvirker. Tak for støtten. Tak for hep. Tak for opbakning. Tak til dig som er ENHED medlem & støtter op omkring mit arbejde med podcasten.

TAK fordi du er her. Jeg tænker, at vi tager minimum to år mere i det her rum sammen – sys’ du ik’?

Stort kram, Noell